DemoDay mahdollisuus lukiolaisille tutustua tekniikan opiskelun käytäntöihin

Ensimmäistä kertaa huhtikuussa 2022 järjestettävä DemoDay antaa ensimmäisen vuoden lukiolaisille maistiaisen tekniikan alan korkeakouluopinnoista. Lukio-opintonsa juuri aloittaneet oppilaat tutustuvat Turun ammattikorkeakoulun, Turun yliopiston, Åbo Akademin ja Yrkeshögskolan Novian tekniikan alan erilaisiin laboratoriotiloihin ja tutkimustiloihin demo-työpajojen muodossa.

Tarjolla on valtava määrä eri demoja, joten opiskelijoilla on nyt loistava mahdollisuus päästä näkemään ja jopa joissain demoissa kokeilemaan mm. laivasimulaattorin käyttöä, uuden energian laboratorion toimintaa, VEX V5-robotin käyttöä, hammasteknikon töitä, alkaalipariston rakentamista sekä paljon muita asioita. 

Lukiolaisilla ei välttämättä ole tietoa siitä, miten kiehtovia ja mielenkiintoisia asioita tekniikan alan opiskelijana pääsee kokemaan, tekemään, luomaan ja tutkimaan. Sen vuoksi DemoDayn tarkoitus on herättää oppilaiden mielenkiintoa tekniikan alaa kohtaan ja antaa heille näkemys siitä mitä kaikkea tekniikan ala voi sisältää. Demo Day-tapahtumaan on ilmoittautunut useita ensimmäisen vuoden opiskelijoita lähes kaikista Turun lukioista sekä Paraisten lukiosta.

DemoDaystä tavoitellaan pysyvää, jokavuotista tapahtumaa, jolla saadaan 1. vuoden lukiolaisia tutustumaan tekniikan alan opintojen maailmaan.

Teknologiakampus verkoston korkeakoulut toteuttavat DemoDay-tapahtuman yhteistyössä STEAM Turun kanssa.

Teknologiakampus Turku on neljän korkeakoulun yhteistyöverkosto, edistää Turun tekniikan alan opiskelua, tutkimusta ja yritysklusteria.